Direktlänk till inlägg 1 februari 2010

Danmark

Av Gun Werlemark - 1 februari 2010 10:51

I helgen som gick var det dubbelutställning i Danmark. Första dan var det danska kennelklubben i Fredericia och andra dan terrierklubben i Søndersø. Henrik B från Stockholm tog Linnea med sig ner till Kristianstad och så lånade vi Hildes takbox och kom in i bilen allihopa, med hundar. Vi körde redan på fredag middag och kom fram till Blommenlyst vid 5-tiden.

På lördag morgon var bilen täckt med mer än en dm snö vilket måste vara ganska ovanligt för Danmark. Vi kom dock i väldigt god tid till Fredericia för jag skulle putsa på både Egon och Betty. Fast det var inte så himla mycket att fixa med, så vi blev sittande en god stund och tittade på vad som hände i ringen och umgicks med folk runtomkring. 

Egon var först ut i ringen och vann sin unghundklass med en strålande kritik. Men när domaren sen skulle jämföra honom med de stora grabbarna, så fjantade han en hel del och var därför aldrig med i kampen om certet. Han slutade som 4 bästa hane. 

Ronnie gjorde ingen större succé. Hon verkar veva en del med frambenen - något hon aldrig gjorde som valp. Vi får väl se vad det blir av den utställningskarriären. Bättre gick det för Henriks flickor som tog både cert och cacib, och Elsa blev ju dessutom dansk champion. 

Egon lånades sedan ut till juniorhandlingen. Flickan som tog honom skötte det hela jättebra och Egon fick en rejäl duvning i hur man står i en utställningsring. Ekipaget slutade som 2 av alla deltagarna. 

  

Här är en typisk situation från junior handling. Det är alltså inte hunden som bedöms utan hur handlern visar upp sin hund. 

  

Och här har dom alltså hamnat på andra plats. 


På lördag kväll hade vi sedan en jättetrevlig middag på hotellet, där flera av de svenska utställarna bodde. Eftersom det gått så bra för Henrik så fick han den stora äran att bjuda oss övriga på champagne och stämningen blev hög.


Följande dag var vi i tid även i Søndersø. Konstigt nog började utställningen klockan 9, annars har det alltid varit 10 i Danmark. Den här gången var Linnea mer beredd på att Egon kunde tänka sig att konstra och han slutade som en -självklar - etta i haneklassen. Han fick därför certet och blev DANSK CHAMPION!!

Betty skulle inte vara sämre så hon tog hand om tikcertet och blev bästa tik. I kampen om BIR och BIM så gav väl Egon upp medan Betty stod som ett ljus, så hon fick den röd-gula rosetten medan Egon tog den blå-gula. Ronnie gick dessvärre inte mycket bättre idag vilket verkligen är synd eftersom hon är så väldigt lättvisad. Men jag är ju givetvis nöjd ändå med Egons championat. Nu ska han bara ha det svenska också, fast det kan han inte ta förrän i maj när han blir 2 år. 

Helgens skörd.


 
 
Ingen bild

Pia

1 februari 2010 11:23

Vilken helg! Grattis!
Hur går det på valpfronten då? Nyfiken!

 
Ingen bild

Gun

1 februari 2010 15:12

Ja vem vill inte veta hur det är på valpfronten. Ska försöka komma åt att besöka Wilma i veckan.

 
Barbro & Neddus

Barbro & Neddus

1 februari 2010 22:27

Helgens skörd....... inte dåliga galler dörrar det inte.
Grattis!!!! vilken helg ni har varit med om i Danmark.
Och en ny campinjon fick du oxå med dej hem.
// Snöhälsningar från Barbro & Neddus

http://www.blogtown.se/blog.php?date=2010-01&id=wh

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gun Werlemark - 10 augusti 2012 20:38

Det var längesen jag skrev här nu, men här kommer i alla fall en uppdatering. Lilla Rosa flickan åkte iväg till Mullsjö där hon nu är sambo med en stor svart och en något mindre nästan svart (en svart terrier och en cairn terrier). Efter några veckor...

Av Gun Werlemark - 25 juni 2012 21:13

Lilla Molly kom i retur. Hennes nya lill-husse visade sig vara allergisk och då beslöt vi att det bästa var om Molly kunde återvända till valphagen. Nu söker hon givetvis ett nytt hem där hon kan stanna resten av livet. Hör gärna av dig om du vill ve...

Av Gun Werlemark - 19 juni 2012 22:30

Nu är det bara två valpar kvar i huset. Dom bor fortfarande i sina valphagar ute och inne, men får nu tillbringa en hel del tid i huset och i trädgården. Den tiden tillbringas mest i full fart har jag en känsla av. Den lilla tiken - som inte längre v...

Av Gun Werlemark - 15 juni 2012 10:22

Det har nu gått drygt 9 veckor sedan Pollys valpar föddes. Idag är det fyra stycken kvar i valphagen, tre har redan flyttat hemifrån och två till åker nu till helgen. En tikvalp är kvar som inte har något eget hem ännu, och en pojke blir kvar här til...

Av Gun Werlemark - 1 juni 2012 21:19

Man kan ha mycket kul med en plastbunke.                                                                        ...

Ovido - Quiz & Flashcards